Házi pálinkafőző berendezések és kiegészítők

0
Összesen
0 Ft

Pálinkafőző 50 L-es LUX üveg toronnyal

Pálinkafőző 50 L-es LUX üveg toronnyal
Pálinkafőző 50 L-es LUX üveg toronnyal Pálinkafőző 50 L-es LUX üveg toronnyal Pálinkafőző 50 L-es LUX üveg toronnyal

Lux egylépcsős Látható lepárlás


Egylépcsős lepárló készülék megfizethető áron!

Duplafalú, zárt terű, zárt rendszerű üsttel, akár 35, ill. 50 literes változatban is.

Duplafal előnye a leégés megakadályozása, a zárt rendszernek pedig, a hatékonyabb, gyorsabb felfűtés és az egyenletes hő leadás.

A lepárló torony segítségével egy menetben tudjuk a lepárlást megtenni. Nincs tisztázás.

egy menetben történik az alkohol maximális dúsítása.

A 4 tányéron lévő réz buboréksapkák nem csak a lepárlás idelyét gyorsítják meg, hanem az aromák dúsítását is elősegítik.

A hőálló üvegfallal készített dúsító toronynak köszönhetően, láthatóvá válik az összes főzési folyamatunk!

Összességében közel 1/3 energiaszükségletet és lepárlási időt biztosít.

Kisebb mennyiségű cefre lepárlására maximálisan alkalmas, de ha valakinek bőséges cefre áll rendelkezésére, az se aggódjon, hiszen a gyorsasága miatt hatékonyabb, mint egy kétlépcsős 100L pálinkafőző...

749 000 Ft
- + db
Gyűjtőbe
7667
Súly: 27 kg
Kedvencek

"LUX" 50L-es


TERMÉKLEÍRÁS:

A " LUX " pálinkafőző berendezés lehetőséget nyújt a maximálisan aromás, erős (70% -80%) alcohol tartalmú, későbbiekben javított nyers párlatok előállítására. Az aromaerősítő torony segítségével egy menetben tudjuk a lepárlást végrehajtani. Ennek köszönhetően egy tökéletesen tiszta végterméket kap, nincs szükségtisztázásra.
 
 
Adesztillálás teljesítménye eléri a 4l/órát és akár 90%-os tisztaságot.  

 A 4 tányéron lévő réz buboréksapkák nem csak a lepárlás idejét gyorsítják, hanem az aromák dúsítását is elősegítik. Ennek a módszernek jellemzője a frakciók szétválasztása a lemez sapkában, nevezetesen gőzt erőltetve a folyadék rétegein át.
 
 
Lepárláskor  nagy terület keletkezik  a “folyadék-gőz” és a a felemelkedő buborék határán, amely közrejátszik  a hő és tömeg átadás folyamatában. Ígyminél több kémiai gőz lép reakcióba folyadékkal, ez megnövekedett ethanolszintet eredményez és csökkenti a káros szennyeződéseket a kondenzátorbemenetelénél.
 
 
Azelválasztó tornyok hűtését két kontur látja el, a mini elválasztó tornyokkikapcsolhatóak (lekapcsolhatóak).
 
A lepárló metódusok olyan italok előállítására adnak lehetőséget, mint a whiskey, gyümölcsszesz, grappa, vados, polugar, gabona bor stb., tehát melyeknek fontos javítani a szerves tulajdonságát a nyeranyagnák köszönhetően pl.: alma,szőlő...
 
 
A hőálló üvegfallal készített dúsító toronynak köszönhetően, láthatóvá válik az összes főzési folyamatunk, valamint összességében közel 1/3 energiaszükségletet és lepárlási időt biztosít.
 
Az aromaerősítő torony és az üst is digitalis hőmérővelellátott.  

A berendezés duplafalú, zárt terű és zárt rendszerű 50 L-es üsttel rendelkezik.


Duplafal előnye a leégés megakadályozása, a zárt rendszer pedig a hatékonyabb, gyorsabb felfűtést és az egyenletes hő leadást biztosítja. 

Kisebb mennyiségű cefre lepárlására maximálisan alkalmas, de ha valakinek bőséges cefre áll rendelkezésére, az se aggódjon, hiszen a gyorsasága miatt hatékonyabb, mint egy kétlépcsős 100L pálinkafőző...
 


MŰSZAKI ADATOK:
 
Az egész szerkezet magas-minőségű rozsdamentes acélból készült (AISI 304 és AISI 316) minimálisan 1.5 mm-es falvastagsággal, mely teljesen szétszedhető, könnyen tisztítható és tárolható.
 
Torony átmérője:               40mm
 
Torony magassága:           611 mm
 
Hűtő fogyasztása:           40-60L/óra